Vacatures

vacatures

Vanwege de vergrijzing van onze religieuze gemeenschap zijn we op zoek naar

GASTVROUW  (op vrijwillige basis)

Enkele zusters maken gebruik van de 'Tuinkamer': een huiskamer voor degenen die de greep op de dagelijkse structuren verloren hebben. De zusters kunnen genieten van iemand die in de vroege avond wat gezelligheid brengt en een kopje koffie schenkt. Het gaat om de uren na de avondmaaltijd, van 18.00 uur tot 20.00 uur.

VRIJWILLIGERS

die onze zustergemeenschap op verschillende wijzen kunnen ondersteunen.

We denken bijvoorbeeld aan mensen die het leuk vinden om eens in de week een wandeling te maken met een zuster in een rolstoel. Of aan iemand die incidenteel of met regelmaat chauffeursdiensten wil verrichten, of zusters wil begeleiden naar het ziekenhuis. Een beetje ondersteuning bij computerzaken komt ook altijd van pas.

En als u graag zingt: ook ons koor kan nieuwe leden gebruiken ter ondersteuning van de zondagse liturgie. Klik hier voor meer informatie.

De congregatie biedt een plezierige werkomgeving. Een of twee keer per jaar is er een informele bijeenkomst waarin onder meer wordt ingegaan op de geschiedenis en spiritualiteit van de congregatie. Enige kennis van religieuzen en hun geschiedenis wordt op prijs gesteld.

 

Vindt u het leuk om:

* spelletjes te doen:

De meeste zusters doen graag een spelletje: een potje kaarten, rummikub, domino, noem maar op. Misschien wil jij degene zijn die diet regelmatig organiseert. Je haalt de deelneemsters op van hun kamer, maakt het gezellig en zorgt dat het spelletje goed verloopt. Dan nog een kopje koffie of thee en ieder geniet!

* puzzelen:

Zusters hebben misschien wel 1000 puzzels gelegd in hun leven. Nu komt het er niet meer van. Maar als er iemand meepuzzelt wel! Houd je van oudere mensen en kan je goed met ze omgaan? Meld je dan; wij zorgen voor de puzzels!

* herinneringen:

De Ursulinen hebben een rijke geschiedenis. Die is ook vastgelegd; op foto's, in boeken en in het archief. We hebben duizenden dia's die de zusters nooit zien. Als jij een of twee keer per maand een terugkijkuurtje wilt organiseren, met een kopje koffie toe, dan bezorg je onze zusters een heerlijke middag.

* frisse lucht:

Frisse lucht is kostbaar als je in een rolstoel beland. Rondom ons klooster is een prachtige tuin. Ben jij iemand die graag een ander een plezier doet en een uurtje uittrekt voor een wandelingetje met iemand die slecht ter been is? Je bent heel erg welkom!

* ritjes maken:

Chauffeurs v/m kunnen we altijd gebruiken. Om iemand naar een dokter te brengen, of een tandarts. Om samen met een zuster een boodschap te doen. Of voor een leuk ritje door mooi Noord-holland. Als jij onze congregatie-auto wilt besturen staan de zusters klaar.

* buddy:

Er zijn zusters die we een vaste buddy zouden gunnen. Ze zijn helemaal afhankelijk van de hulp van anderen en kunnen nooit op eigen kracht naar buiten. De ene zuster is de andere niet. De een wordt graag voorgelezen, de ander heeft graag hulp in het gebruik van haar iPad. Als jij zo'n vaste buddy voor iemand zou willen zijn en heb je overdag wat tijd, neem dan contact met ons op.

* wat vind jij leuk?

Heb je een hobby of weet je iets waarmee je anderen graag een plezier wilt doen? Wil je er een regelmatige activiteit van maken voor onze oudere zusters? Laat het weten!

 

U kunt contact met ons op nemen;

tel: 072-589 42 41

of via de e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

Copyright © 2012. Alle Rechten Voorbehouden
Zusters Ursulinen van Bergen.